CIORBĂ DE PERIŞOARE CU CARNE DE PORC
Ingrediente necesare:
pentru perişoare
·
750 de grame de carne
tocată
de porc
·
3 linguri de orez
·
o haşmă (şalotă) sau ceapă mică
·
o lingură de ulei
·
două ouă
·
un vârf de cuţit de sare
·
un vârf de cuţit de piper alb
pentru ciorbă
·
doi morcovi
·
un păstârnac
·
un pătrunjel
·
o felie de ţelinăCIORBĂ DE PERIŞOARE CU CARNE DE PORC
·
un ardei gras
·
200 de ml de bulion
·
o ceapă mare
·
o crenguță de cimbru
·
trei linguri de ulei
·
o linguriță de sare
·
un vârf de cuţit de piper
·
400 de ml de smântână
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele.
Răzuiţi morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras, ceapa.
Puneţi cratiţa, cu ulei,
pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa şi o căliţi un minut, apoi,
adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul,
ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi, peste legume, 4 litri de apă, un vârf de
cuţit de piper alb, o linguriță de sare şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi
perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi
mărunt haşma, o căliți puțin într-o lingură de ulei. Opriți focul, lăsați ceapa
să se răcească şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, albușuș de la
cele două ouă, un vârf de cuţit de sare
şi piperul alb. Faceţi biluţe din amestecul rezultat, acestea să fie de
dimensiunea unui ou de prepeliţă. Cînd sunt toate perişoarele făcute biluţe, adăugați
bulionul în oală, apoi perișoarele şi le fierbeţi 20 de minute. Stingeţi focul,
adăugaţi crenguța de cimbru și lăsați-o acoperită pentru încă 10 minute.
Acum, o dregem cu multă
smântână. Într-un castron, puneți smântâna, adăugați cele două galbenușuri
rămase de la perișoare, unde ați folosit doar albușurile, le amestecați, apoi
adăugați un polonic de zeamă din ciorbă, amestecați compoziția, mai turnați
două polonice de ciorbă. Acum, răsturnați în oală tot ce aveți în castron.
Scoateți rămurica de cimbru și puteți savura.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu