Faceți căutări pe acest blog

11.02.2021

NUDLI CU DULCEAȚĂ DE ARDEI IUTE

NUDLI CU DULCEAȚĂ DE ARDEI IUTE
Ingrediente necesare pentru o porţie:
• 400 de grame de cartofi
•150 de grame de făină
• două ouă 
• 3 linguri de unt 
• 2 linguri de griş
• o lingură de apă 
• un praf de sare
• un borcan de dulceață de ardei iute.
Preparare: Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi îi puneţi la fiert într-o oală cu apă în care aţi adăugat sarea. Când sunt fierţi, scurgeţi apă de pe ei şi îi zdrobiţi, apoi îi lăsaţi să se răcească. Adăugaţi făina şi ouăle în cartofii zdrobiţi, amestecaţi ingredientele până devin un aluat destul de moale şi începeţi să faceţi nudli. Pentru fiecare nudli, luaţi aproximativ o lingură din amestecul de cartofi cu ouă şi făină, îl aşezaţi în palmă, îl întindeţi cu degetele până îi dați o formă lunguiață. Puneţi pe foc o oală cu apă, iar, când apa clocoteşte, puneţi în ea nudli şi îi lăsaţi să fiarbă până se ridică la suprafaţă.
NUDLI CU DULCEAȚĂ DE ARDEI IUTE

Între timp, puneţi untul într-o tigaie, îl lăsaţi să se topească, apoi adăugaţi grişul pe care îl prăjiţi un pic iar, la final, adăugaţi o lingură de apă şi mai amestecaţi un minut. Până aţi preparat grişul, nudli au fiert, s-au ridicat la suprafaţă şi îi scoateţi cu o lingură cu găurele, îi tăvăliţi prin grişul prăjit şi adăugaţi deasupra dulceața de ardei iute. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu