Faceți căutări pe acest blog

26.02.2021

SUTLAC – BUDINCĂ COAPTĂ DE OREZ

 

SUTLAC

150 de grame de orez

·         1,5 litri de lapte

·         200 de grame de zahăr

·         o păstaie de vanilie

·         50 de ml de smântână

·         30 de grame de amidon

·         un baton de scorțișoară

·         un praf de sare

Preparare:

Azi coacem o budincă de orez, o budincă cremoasă, pentru a înmiresma simțurile.

Puneţi un litru de laptele la fiert, adăugați miezul de la păstaia de vanilie, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, scurgeți orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 25 minute, la foc mic. Amestecaţi periodic pentru a nu se prinde de oală. După 25 de minute, adăugați smântâna, dizolvați amidonul în cei 500 de ml de lapte rece, adăugaţi zahărul, batonul de scorțișoară şi puneți amestecul în oală, peste orez, amestecaţi  timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde compoziția de oală, apoi opriţi focul, scoateți batonul de scorțișoară şi aşezaţi orezul în vase termorezistente pe care le puneți într-o tavă în care turnați apă până ajunge la jumătatea recipientelor cu orez, exact ca și la crema de zahăr ars.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius, la funcția grill și lăsați orezul să se coacă 10-15 minute, până deasupra este maroniu.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu