IAURT DE CASĂ |
Ingrediente necesare:
- un litru de lapte de vacă
Dacă
vă place iaurtul, vă îndemn să îl preparați acasă, e cel mai gustos iaurt, fără
conservanți și se face cu un minim de efort.
Pentru
ca iaurtul făcut de dumneavoastră să fermenteze, e nevoie de o lingură de iaurt
făcut in casă sau din comerț pe care îl amestecați cu laptele. Dacă nu doriți
să adăugați nimic în laptele de vacă, spălați borcanele cu zer și le clătiți cu
apă. Dacă, la început, nu aveți posibilitatea de a spăla borcanele cu zer,
clătiți-le cu oțet, apoi cu apă și sunt gata pregătite pentru a prepara
iaurtul.
Pentru
început, ne ocupăm de borcane. Pregătim două borcane de jumătate de litru, cu
gura mare, le clătim cu oțet și apoi cu apă și punem laptele de vacă în el. Eu
am ales un lapte de vacă gras, de la piață, pentru a da o textură cremoasă
iaurtului nostru.
Așezați
borcanele, acoperite cu un șervețel, la loc călduț. Iarna, puteți să le puneți
pe calorifer pentru 3 ore, apoi, pe masa din bucătărie, acoperite. După 3 zile,
iaurtul e bine legat, puteți să îl savurați așa, puteți să adăugați fructe și
miere, cereale sau îi puneți capacul și îl păstrați la frigider pentru când vă
e poftă de iaurt. El stă foarte bine la rece câteva zile.
Textura
lui cremoasă vă va face să îl preparați și altă data, cu siguranță.
Poftă
bună!
IAURT DE CASĂ |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu