Faceți căutări pe acest blog

11.03.2021

IAURT

IAURT DE CASĂ

Ingrediente necesare:

  • un litru de lapte de vacă

Dacă vă place iaurtul, vă îndemn să îl preparați acasă, e cel mai gustos iaurt, fără conservanți și se face cu un minim de efort.

Pentru ca iaurtul făcut de dumneavoastră să fermenteze, e nevoie de o lingură de iaurt făcut in casă sau din comerț pe care îl amestecați cu laptele. Dacă nu doriți să adăugați nimic în laptele de vacă, spălați borcanele cu zer și le clătiți cu apă. Dacă, la început, nu aveți posibilitatea de a spăla borcanele cu zer, clătiți-le cu oțet, apoi cu apă și sunt gata pregătite pentru a prepara iaurtul.

Pentru început, ne ocupăm de borcane. Pregătim două borcane de jumătate de litru, cu gura mare, le clătim cu oțet și apoi cu apă și punem laptele de vacă în el. Eu am ales un lapte de vacă gras, de la piață, pentru a da o textură cremoasă iaurtului nostru.

Așezați borcanele, acoperite cu un șervețel, la loc călduț. Iarna, puteți să le puneți pe calorifer pentru 3 ore, apoi, pe masa din bucătărie, acoperite. După 3 zile, iaurtul e bine legat, puteți să îl savurați așa, puteți să adăugați fructe și miere, cereale sau îi puneți capacul și îl păstrați la frigider pentru când vă e poftă de iaurt. El stă foarte bine la rece câteva zile.

Textura lui cremoasă vă va face să îl preparați și altă data, cu siguranță.

Poftă bună!

IAURT DE CASĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu