ARDEI UMPLUȚI CU CARNE DE VITĂ |
Ingrediente necesare pentru două porții
·
4
ardei grași
·
250 gr
carne de vită, tocată
·
50 gr
orez
·
1
ceapă
·
3
crenguțe de mărar
·
200
ml bulion
·
1
linguriță zahăr
·
20 ml
ulei
·
Sare
·
Piper
negru măcionat
Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură bine de semințe. Se curăță și spală ceapa, se toacă mărunt.
Puneți uleiul la încins, adaugați ceapa tocată, o
rumeniți puțin, adăugați carnea tocată și prăjiti la foc mic compozitia, adaugați
orezul, sarea, piperul și mai lăsați pe foc 5 minute. Spălați și tocați mărarul
și îl adăugați compoziției în care amestecați până se omogenizează.
Asezați ardeii într-o cratiță cu gura în sus și îi
umpleți cu compoziția preparată anterior. Adăugați bulionul și, dacă vă place,
o linguriță de zahăr, apoi îi puneti pe foc 50 de minute sau îi băgați în
cuptor la 200 de grade. Mai adăugați 100 ml de apă dacă este nevoie, în funcție
și de cratița în care i-ați pus la foc.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu