DOVLECEI UMPLUTI |
• 2 dovlecei
• 250 gr carne de porc, tocată
• 50 gr orez
• 1 ceapă
• 3 crenguțe de cimbru
• 200 ml smântână
• un ou
• 20 ml ulei
• Sare
• Piper alb măcinat
Preparare:
Se curăță și spală dovleceii, se taie în două pe lățime, se scobește miezul cu o lingură lăsând un capăt intact pentru a ține compoziția. Se curăță și spală ceapa, se toacă mărunt.
Puneți uleiul la încins, adaugați ceapa tocată, o rumeniți puțin, adăugați carnea tocată și prăjiti la foc mic compozitia, adaugați orezul, sarea, piperul și mai lăsați pe foc 5 minute. Spălați și tocați cimbrul și îl adăugați în compoziție.
Lăsați compoziția să se răcească, adăugați un ou și o omogenizați.
Asezați cele patru bucăți de dovlecel într-o cratiță cu gura în sus și îi umpleți cu compoziția preparată anterior. Adăugați 300 ml de apă sau cât e nevoie pentru a fierbe și îi puneti pe foc 40 de minute sau îi băgați în cuptor la 200 de grade.
La final, adăugați 200 ml de smântână și frunze de cimbru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu