LECSO |
• un kilogram de ceapă
• trei roşii coapte, zemoase
• o jumătate de kilogram de ardei gras, galben
• 3 căței de usturoi
• o jumătate de legătură de pătrunjel verde
• patru linguri de ulei
• o jumătate de linguriţă de piper negru
• o lingură de sare
Preparare:
Curăţati, spălaţi şi tocaţi fideluţă ceapa; când este gata tocată o aşezaţi într-un castron, presăraţi sarea peste ea, o amestecaţi bine cu sare şi o lăsaţi să stea aşa pentru o jumătate de oră. Ceapa se va înmuia şi va fi mai uşor de procesat în cratiţă.
Curăţaţi ardeii, îi spălaţi, eliminaţi cotorul, îi tocaţi fideluță. Spălaţi roşiile.
Puneţi uleiul în cratiţă. Când este încins, adăugaţi ceapa de pe care ați scurs zeama lăsată, o căliți câteva minute, adăugați ardeiul gras. Le lăsaţi la foc amestecând periodic, apoi adăugaţi roşiile pe care le decojiţi şi tăiaţi cubuleţe.
Lăsaţi ingredientele să fiarbă douăzeci de minute, la foc mic, acoperite, amestecând periodic. Adăugaţi piperul, usturoiul curățat, spălat și tocat şi amestecaţi compoziţia, pe foc, încă cinci minute.
Dacă vă place mai sărat, mai adăugaţi un praf de sare. În mod normal, ceapa sărată va elimina sare pentru toate legumele şi nu ar mai fi necesar să adăugaţi sare.
Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul, opriți focul, aşezaţi tocana în boluri şi presăraţi pătrunjelul.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu