Faceți căutări pe acest blog

29.06.2016

DOVLECEL PANE

DOVLECEL PANE
Ingrediente necesare pentru două porţii:
·         2 bucăţi de dovlecel
·         2 ouă
·         5 linguri de făină
·         o cană de ulei
·         o lingură de sare grunjoasă
·         un  praf de sare fină
·         o jumătate de linguriţă de piper alb
Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, apoi îi tăiaţi felii de aproximativ 3-5 mm şi îi aşezaţi într-un bol: puneţi câte o felie de dovlecel şi un pic de sare grunjoasă, procedaţi în continuare cu toate feliile astfel, până le săraţi pe toate. Îi lăsaţi să stea cu sare aproximativ o oră, apoi scurgeţi apa pe care o lasă şi puneţi uleiul la încins.
Pe o farfurie întinsă aşezaţi făina şi începeţi să daţi feliile de dovleac prin făină. Într-un bol spargeţi şi bateţi cele două ouă, adăugaţi piperul măcinat şi un praf de sare, având grijă să nu fie prea sărată compoziţia deoarece şi feliuţele de dovleac sunt sărate.
Treceţi feliuţele de dovleac pe care în prealabil le-aţi dat prin făină, prin bolul cu ouă bătute şi apoi le puneţi la prăjit. Rumeniţi pe ambele părţi feliuţele de dovleac, le scoateţi din ulei şi le puneţi pe un şerveţel să se scurgă de ulei.
Poftă bună!

24.06.2016

PANDISPAN CU VISINE

Ingrediente necesare:
PANDIŞPAN CU VIŞINE
·         300 grame de făină;
·         200 grame de unt;
·         300 grame de zahăr pudră;
·         5 ouă;
·         100 ml de lapte rece;
·         o lămâie;
·         un praf de sare;
·         2 plicuri de zahăr vanilat;
·         un kilogram de vişine
Preparare:
Spargeţi ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi peste gălbenuşuri un praf de sare şi le amestecaţi cu zahărul pudră, până devin spumoase. Adăugaţi untul, zeama de la lămâie, laptele rece şi le încorporaţi în compoziţia în care puneţi, în ploaie, făina.
Cele 5 albuşuri le bateţi spumă cu un pliculeţ de zahăr vanilat şi le adăugaţi la compoziţia deja preparată pentru pandişpan.
Spălaţi şi scoateţi sâmburii din vişine.
Aşezaţi foaia de copt în tavă, adăugaţi compoziţia şi puneţi deasupra vişinele.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi pandişpanul pentru 25-30 de minute. Când este copt, îl scoateţi din cuptor şi îl pudraţi cu un pliculeţ de zahăr vanilat.
Poftă bună!


21.06.2016

SALATA MEDITERANEANA DIN ANSOA CU MOZZARELLA

Ingrediente necesare pentru două porţii:
SALATĂ MEDITERANEANĂ DIN ANŞOA CU MOZZARELLA
·                250 de grame de mozzarella
·                300 de grame de anşoa (2 conserve de anşoa în ulei vegetal, picant)
·                o căpăţână de salată verde
·                o ceapă roşie
·                o jumătate de legătură de mărar
·                un sfert de linguriţă de sare
·                un sfert de linguriţă de piper roşu.
Preparare:
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi felii ceapa. Spălaţi şi tocaţi mărunt mărarul. Spălaţi şi tăiaţi grosier salata verde. Tăiaţi mozzarella felii.
Aşezaţi în boluri salata verde, ceapa, anşoa, mozzarella şi asezonaţi cu mărar, sare şi piper.

Poftă bună!

TARTA CU MERE

Ingrediente necesare:
TARTĂ CU MERE

·         400 grame de făină;
·         200 grame de unt;
·         300 grame de zahăr pudră;
·         2 ouă;
·         o lămâie;
·         un praf de sare;
·         2 linguriţe de scorţişoară;
·         2 kilograme de mere.

Preparare:
Spargeţi ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri puneti un praf de sare, adaugati 100 de grame de zahăr pudră şi le amestecaţi cu mixerul până devin spumoase. Adăugaţi untul, zeama de la lămâie şi le încorporaţi în compoziţie. Puneţi, în ploaie, făina şi frământaţi bine aluatul.
Pentru umplutură spălaţi şi curăţaţi merele, le scoateţi cotorul cu o scobitoare pentru măr - eu am folosit una din inox pentru a nu oxida frumoasa lor culoare. Daţi merele prin răzătoare, stoarceţi zeama pe care acestea o lasă, adaugati 100 de grame de zahar şi cele două linguriţe de scorţişoară. Amestecaţi compoziţia.
Aşezaţi foaia de copt în tavă, întindeţi peste ea o foaie din trei sferturi din aluatul pregătit, adăugaţi umplutura din mere. Mai stoarceţi merele, dacă este cazul, sau puteţi să adăugaţi o lingură de griş în compoziţie pentru a absorbi sucul pe care acestea îl lasă.
Bateţi cele două albuşuri rămase cu 100 de grame de zahăr pudră, până capătă consistenţă şi le întindeţi peste umplutură.
Din aluatul rămas faceţi baghete cu o lăţime de un centimetru şi de lungimea tăvii, baghete pe care le puneţi peste spuma de ou, ca un grilaj.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi plăcinta pentru 35 de minute.
Poftă bună!

TARTĂ CU MERE

15.06.2016

PLACINTA CU VISINE

Ingrediente necesare:
PLĂCINTĂ CU VIŞINE

·         300 grame de făină;
·         150 grame de unt;
·         200 grame de zahăr pudră;
·         2 ouă;
·         o lămâie;
·         un praf de sare;
·         2 linguri de cardamom;
·         un kilogram şi jumătate de vişine.

Preparare:

Spargeţi ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Pentru plăcintă aveţi nevoie doar de gălbenuşuri peste care puneti un praf de sare, adaugati 100 de grame de zahăr pudră şi le amestecaţi cu mixerul până devin spumoase. Adăugaţi untul, zeama de la lămâie şi le  încorporaţi în compoziţie. Puneţi, în ploaie, făina şi frământaţi bine aluatul.
Pentru umplutură spălaţi şi scoateţi sâmburii din vişine, adăugaţi 100 de grame de zahăr pudră peste ele şi le amestecaţi împreună cu cele două linguri de cardamom.
Aşezaţi foaia pentru copt în tavă, întindeţi peste ea trei sferturi din aluatul pregătit, adăugaţi umplutura din vişinele pe care le scurgeţi de zeama pe care o lasă şi adăugaţi cea de a doua foaie de plăcintă, foaie care reprezintă un sfert din aluatul pregătit.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi plăcinta pentru 30 de minute. Când este coaptă, o scoateţi din cuptor şi o pudraţi cu o lingură de zahăr praf.
            Poftă bună!


08.06.2016

RISOTTO CU BAME

Ingrediente necesare pentru patru porţii:

RISOTTO CU BAME

      ·         un praz
·         o grămăjoară de leurdă
·         două linguri de ulei de măsline
·         400 de grame de ciuperci
·         500 de grame de bame
·         300 de grame de orez
·        un pahar de 250 mililitri de vin alb demisec
·         un ardei iute
·         o jumătate de legătură de pătrunjel
·         o jumătate de linguriţă de piper roşu
·         o jumătate de linguriţă de turmeric
·         un vârf de cuţit de cardamom
·         o linguriţă de sare

Preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele şi ciupercile în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Alegeţi orezul, îl spălaţi şi îl puneţi într-un bol cu apă. Spălaţi prazul şi leurda, ardeiul iute şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul şi ardeiul iute, apoi tocaţi pătrunjelul şi leurda.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi leurda, ardeiul iute şi le căliţi o jumătate de minut apoi adăugaţi orezul de pe care aţi scurs apa. Adăugaţi vinul, sarea şi amestecaţi ingredientele. Când s-a evaporat vinul, puneţi ciupercile şi mai adăugaţi o cană mare de apă fierbinte şi lăsaţi să fiarbă toate ingredientele la foc mic încă 10 minute, amestecând periodic. Adăugaţi bamele şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute. Dacă mai este cazul, mai adăugaţi apă.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome.
 Poftă bună!

03.06.2016

SALATA DE FRUCTE EXOTICE

Ingrediente necesare pentru două porţii:
SALATĂ DE FRUCTE EXOTICE
·         un fruct de kiwano,
·         un fruct de pitahaya,
·         un fruct de granadilla,
·         patru physalis,
·         un vârf de cuţit de cardamom
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi fructele, adică kiwano, pitahaya şi physalis, apoi, le tăiaţi şi le aşezaţi pe farfurii. Spălaţi granadilla, îi tăiaţi capacul şi adăugaţi cardamomul în interiorul lui, amestecaţi. Scoateţi cu lingura conţinutul lui şi îl puneţi deasupra celorlalte fructe. Consistenţa lui gelatinoasă va lega toate fructele într-o salată delicioasă.
Poftă bună!
SALATĂ DE FRUCTE EXOTICE

SALATĂ DE FRUCTE EXOTICE