Ingrediente necesare pentru patru porţii:
RISOTTO CU BAME
·
un praz
·
o grămăjoară de leurdă
·
două linguri de ulei de măsline
·
400 de grame de ciuperci
·
500 de grame de bame
·
300 de grame de orez
· un pahar de 250 mililitri de vin alb demisec
·
un ardei iute
·
o jumătate de legătură de pătrunjel
·
o jumătate de linguriţă de piper roşu
·
o jumătate de linguriţă de turmeric
·
un vârf de cuţit de cardamom
·
o linguriţă de sare
Preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele şi ciupercile în 2-3 bucăţi, în
funcţie de mărime. Alegeţi orezul, îl spălaţi şi îl puneţi într-un bol cu apă. Spălaţi
prazul şi leurda, ardeiul iute şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul şi ardeiul
iute, apoi tocaţi pătrunjelul şi leurda.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi
căliţi-l puţin. Adăugaţi leurda, ardeiul iute şi le căliţi o jumătate de minut
apoi adăugaţi orezul de pe care aţi scurs apa. Adăugaţi vinul, sarea şi
amestecaţi ingredientele. Când s-a evaporat vinul, puneţi ciupercile şi mai
adăugaţi o cană mare de apă fierbinte şi lăsaţi să fiarbă toate ingredientele
la foc mic încă 10 minute, amestecând periodic. Adăugaţi bamele şi mai lăsaţi
să fiarbă 10 minute. Dacă mai este cazul, mai adăugaţi apă.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul,
pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2
minute pentru a împrumuta din arome.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu