Faceți căutări pe acest blog

21.06.2016

TARTA CU MERE

Ingrediente necesare:
TARTĂ CU MERE

·         400 grame de făină;
·         200 grame de unt;
·         300 grame de zahăr pudră;
·         2 ouă;
·         o lămâie;
·         un praf de sare;
·         2 linguriţe de scorţişoară;
·         2 kilograme de mere.

Preparare:
Spargeţi ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri puneti un praf de sare, adaugati 100 de grame de zahăr pudră şi le amestecaţi cu mixerul până devin spumoase. Adăugaţi untul, zeama de la lămâie şi le încorporaţi în compoziţie. Puneţi, în ploaie, făina şi frământaţi bine aluatul.
Pentru umplutură spălaţi şi curăţaţi merele, le scoateţi cotorul cu o scobitoare pentru măr - eu am folosit una din inox pentru a nu oxida frumoasa lor culoare. Daţi merele prin răzătoare, stoarceţi zeama pe care acestea o lasă, adaugati 100 de grame de zahar şi cele două linguriţe de scorţişoară. Amestecaţi compoziţia.
Aşezaţi foaia de copt în tavă, întindeţi peste ea o foaie din trei sferturi din aluatul pregătit, adăugaţi umplutura din mere. Mai stoarceţi merele, dacă este cazul, sau puteţi să adăugaţi o lingură de griş în compoziţie pentru a absorbi sucul pe care acestea îl lasă.
Bateţi cele două albuşuri rămase cu 100 de grame de zahăr pudră, până capătă consistenţă şi le întindeţi peste umplutură.
Din aluatul rămas faceţi baghete cu o lăţime de un centimetru şi de lungimea tăvii, baghete pe care le puneţi peste spuma de ou, ca un grilaj.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi plăcinta pentru 35 de minute.
Poftă bună!

TARTĂ CU MERE

Un comentariu: