·
400
grame de făină;
·
200
grame de unt;
·
300
grame de zahăr pudră;
·
2
ouă;
·
o
lămâie;
·
un
praf de sare;
·
2
linguriţe de scorţişoară;
·
2
kilograme de mere.
Preparare:
Spargeţi
ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri puneti un praf
de sare, adaugati 100 de grame de zahăr pudră şi le amestecaţi cu mixerul până
devin spumoase. Adăugaţi untul, zeama de la lămâie şi le încorporaţi în
compoziţie. Puneţi, în ploaie, făina şi frământaţi bine aluatul.
Pentru
umplutură spălaţi şi curăţaţi merele, le scoateţi cotorul cu o scobitoare pentru măr - eu am folosit una din inox pentru a nu oxida frumoasa lor culoare. Daţi merele prin răzătoare, stoarceţi zeama
pe care acestea o lasă, adaugati 100 de grame de zahar şi cele două linguriţe de
scorţişoară. Amestecaţi compoziţia.
Aşezaţi
foaia de copt în tavă, întindeţi peste ea o foaie din trei sferturi din aluatul
pregătit, adăugaţi umplutura din mere. Mai stoarceţi merele, dacă este cazul,
sau puteţi să adăugaţi o lingură de griş în compoziţie pentru a absorbi sucul
pe care acestea îl lasă.
Bateţi
cele două albuşuri rămase cu 100 de grame de zahăr pudră, până capătă
consistenţă şi le întindeţi peste umplutură.
Din
aluatul rămas faceţi baghete cu o lăţime de un centimetru şi de lungimea tăvii,
baghete pe care le puneţi peste spuma de ou, ca un grilaj.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade
şi coaceţi plăcinta pentru 35 de minute.
Poftă bună!
Extraordinara, fantastica. Merge de minune cu inghetata de caramel sarat!
RăspundețiȘtergere