·
300
grame de făină;
·
200
grame de unt;
·
300
grame de zahăr pudră;
·
5
ouă;
·
100
ml de lapte rece;
·
o
lămâie;
·
un
praf de sare;
·
2
plicuri de zahăr vanilat;
·
un
kilogram de vişine
Preparare:
Spargeţi
ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi peste gălbenuşuri un praf
de sare şi le amestecaţi cu zahărul pudră, până devin spumoase. Adăugaţi untul,
zeama de la lămâie, laptele rece şi le încorporaţi în compoziţia în care puneţi,
în ploaie, făina.
Cele
5 albuşuri le bateţi spumă cu un pliculeţ de zahăr vanilat şi le adăugaţi la compoziţia
deja preparată pentru pandişpan.
Spălaţi
şi scoateţi sâmburii din vişine.
Aşezaţi
foaia de copt în tavă, adăugaţi compoziţia şi puneţi deasupra vişinele.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade
şi coaceţi pandişpanul pentru 25-30 de minute. Când este copt, îl scoateţi din
cuptor şi îl pudraţi cu un pliculeţ de zahăr vanilat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu