Faceți căutări pe acest blog

29.06.2016

DOVLECEL PANE

DOVLECEL PANE
Ingrediente necesare pentru două porţii:
·         2 bucăţi de dovlecel
·         2 ouă
·         5 linguri de făină
·         o cană de ulei
·         o lingură de sare grunjoasă
·         un  praf de sare fină
·         o jumătate de linguriţă de piper alb
Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, apoi îi tăiaţi felii de aproximativ 3-5 mm şi îi aşezaţi într-un bol: puneţi câte o felie de dovlecel şi un pic de sare grunjoasă, procedaţi în continuare cu toate feliile astfel, până le săraţi pe toate. Îi lăsaţi să stea cu sare aproximativ o oră, apoi scurgeţi apa pe care o lasă şi puneţi uleiul la încins.
Pe o farfurie întinsă aşezaţi făina şi începeţi să daţi feliile de dovleac prin făină. Într-un bol spargeţi şi bateţi cele două ouă, adăugaţi piperul măcinat şi un praf de sare, având grijă să nu fie prea sărată compoziţia deoarece şi feliuţele de dovleac sunt sărate.
Treceţi feliuţele de dovleac pe care în prealabil le-aţi dat prin făină, prin bolul cu ouă bătute şi apoi le puneţi la prăjit. Rumeniţi pe ambele părţi feliuţele de dovleac, le scoateţi din ulei şi le puneţi pe un şerveţel să se scurgă de ulei.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu