pentru perişoare
·
500 de grame de carte
tocată
de curcan
·
50 de grame de orez
·
o haşmă (şalotă)
·
un ou
·
un vârf de cuţit de sare
·
un vârf de cuţit de piper
pentru ciorbă
·
doi morcovi
·
un păstârnac
·
un pătrunjel
·
o felie de ţelină
·
un ardei gras
·
două roşii mari şi
coapte
·
o ceapă mare, roşie
·
o jumătate de legătură
de pătrunjel
·
patru linguri de ulei
·
un vârf de cuţit de sare
·
un vârf de cuţit de piper
o lingură de Maggi, secretul gustului, legume
o lingură de Maggi, secretul gustului, legume
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi
legumele. Răzuiţi morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras,
ceapa roşie, decoji roşiile coapte şi le tăiaţi cubuleţe.
Puneţi cratiţa, cu ulei,
pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa roşie şi o căliţi un minut,
apoi, adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul,
ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi, peste legume, 3-4 litri de apă, un vârf de
cuţit de sare, o lingură de Maggi, secretul gustului, legume şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi
mărunt haşma şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf de cuţit de sare şi piperul. Faceţi biluţe din
amestecul rezultat, acestea să fie de dimensiunea unui ou de prepeliţă. Cînd
sunt toate perişoarele făcute biluţe, le puneţi în oală şi le fierbeţi 20 de
minute, apoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi le mai
lăsaţi să fiarbă 5 minute. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi
tocat.
Poftă bună!
CIORBĂ DE PERIŞOARE |
CIORBĂ DE PERIŞOARE |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu