Faceți căutări pe acest blog

28.10.2016

CIORBA DE PERISOARE CU CARNE DE CURCAN

CIORBĂ DE PERIŞOARE
Ingrediente necesare:



pentru perişoare
·          500 de grame de carte tocată de curcan
·          50 de grame de orez
·          o haşmă (şalotă)
·          un ou
·          un vârf de cuţit de sare
·          un vârf de cuţit de piper
pentru ciorbă
·          doi morcovi
·          un păstârnac
·          un pătrunjel
·          o felie de ţelină
·          un ardei gras
·          două roşii mari şi coapte
·          o ceapă mare, roşie
·          o jumătate de legătură de pătrunjel
·          patru linguri de ulei
·          un vârf de cuţit de sare
·          un vârf de cuţit de piper
      o lingură de Maggi, secretul gustului, legume

 Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele. Răzuiţi morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras, ceapa roşie, decoji roşiile coapte şi le tăiaţi cubuleţe.
Puneţi cratiţa, cu ulei, pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa roşie şi o căliţi un minut, apoi, adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi,  peste legume, 3-4 litri de apă, un vârf de cuţit de sare, o lingură de Maggi, secretul gustului, legume şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi mărunt haşma şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf  de cuţit de sare şi piperul. Faceţi biluţe din amestecul rezultat, acestea să fie de dimensiunea unui ou de prepeliţă. Cînd sunt toate perişoarele făcute biluţe, le puneţi în oală şi le fierbeţi 20 de minute, apoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi le mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat.

Poftă bună!
CIORBĂ DE PERIŞOARE


CIORBĂ DE PERIŞOARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu