Faceți căutări pe acest blog

27.10.2016

SUPA DE ROSII CU GALUSTE DE GRIS

SUPĂ DE ROŞII
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
·          un litru de bulion
·          trei morcovi
·          o rădăcină de păstârnac
·          o rădăcină mică de ţelină
·          o rădăcină de pătrunjel
·          un ardei gras, roşu
·          un ou
·          80 de grame de griş
·          o lingură de apă minerală
·          o jumătate de legătură de leuştean
·          o jumătate de linguriţă de sare
·          un  sfert de linguriţă de piper.
 Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi morcovii, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, ardeiul. Puneţi toate legumele la fiert într-un litru şi jumătate de apă cu sare. După 15 minute, le scoateţi, le lăsaţi să se răcească şi le puneţi în blender. Nu aruncaţi apa în care au fiert.
Cînd legumele sunt pastă, le puneţi în apa în care au fiert, adăugaţi bulionul şi le puneţi din nou la fiert.
Până compoziţia aflată pe foc începe să fiarbă, pregătiţi găluştele.
Separaţi gălbenuşul de albuşul pe care îl bateţi spumă. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol cu un praf de sare, apoi adăugaţi apa minerală şi grişul pe care îl adăugaţi ca o ploaie, apoi puneţi albuşul bătut şi îl încorporaţi uşor. Materialul nu trebuie să fie tare dar nici foarte moale încât să curgă din  lingură.
Cînd compoziţia de pe foc dă în clocot, luaţi o lingură, o introduceţi în supa care fierbe şi începeţi să luaţi câte o lingură din grişul cu ou şi adăugaţi astfel găluştele la fiert.
Lăsaţi găluştele să fiarbă 10-15 minute la foc mic, ele se vor ridica la suprafaţă cînd sunt fierte şi pufoase.
Spălaţi şi tocaţi leuşteanul.
Adăugaţi piperul şi leuşteanul, apoi opriţi focul. Puneţi ciorbiţa în boluri. O puteţi servi atât caldă cât şi rece.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu