·
un litru de bulion
·
trei morcovi
·
o rădăcină de păstârnac
·
o rădăcină mică de
ţelină
·
o rădăcină de pătrunjel
·
un ardei gras, roşu
·
un ou
·
80 de grame de griş
·
o lingură de apă minerală
·
o jumătate de legătură
de leuştean
·
o jumătate de linguriţă
de sare
·
un sfert de linguriţă de piper.
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi
morcovii, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, ardeiul. Puneţi toate legumele la
fiert într-un litru şi jumătate de apă cu sare. După 15 minute, le scoateţi, le
lăsaţi să se răcească şi le puneţi în blender. Nu aruncaţi apa în care au
fiert.
Cînd legumele sunt pastă,
le puneţi în apa în care au fiert, adăugaţi bulionul şi le puneţi din nou la
fiert.
Până compoziţia aflată
pe foc începe să fiarbă, pregătiţi găluştele.
Separaţi gălbenuşul de
albuşul pe care îl bateţi spumă. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol cu un praf de
sare, apoi adăugaţi apa minerală şi grişul pe care îl adăugaţi ca o ploaie, apoi
puneţi albuşul bătut şi îl încorporaţi uşor. Materialul nu trebuie să fie tare
dar nici foarte moale încât să curgă din lingură.
Cînd compoziţia de pe
foc dă în clocot, luaţi o lingură, o introduceţi în supa care fierbe şi
începeţi să luaţi câte o lingură din grişul cu ou şi adăugaţi astfel găluştele
la fiert.
Lăsaţi găluştele să
fiarbă 10-15 minute la foc mic, ele se vor ridica la suprafaţă cînd sunt fierte
şi pufoase.
Spălaţi şi tocaţi
leuşteanul.
Adăugaţi piperul şi
leuşteanul, apoi opriţi focul. Puneţi ciorbiţa în boluri. O puteţi servi atât
caldă cât şi rece.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu