·
2 kg de dovleac plăcintar
·
4 mere
·
2 lămâi
·
3 păstăi de tonka
·
2 lingurițe de cardamom
macinat
·
1,5 kg de zahăr
·
200 ml de apă
Preparare:
Spălaţi
şi curăţaţi dovleacul și merele și le tăiați în cubulețe.
Puneţi la foc mediu, apa cu zahărul,
amestecând continuu în oală, până se topește zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama
de lămâie, cubulețele de dovleac și măr şi continuaţi prepararea lor termică 30
de minute. Adăugați cardamomul și păstăile răzuite de tonka și mai fierbeți
dulceața pentru 20 de minute
Cînd
dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu