CIORBĂ DE PRAZ CU TARHON ŞI CRUTOANE DE PÂINE
·
două bucăţi de praz
·
un morcov
·
un păstârnac radăcină
·
o rădăcină de ţelină
·
o rădăcină de pătrunjel
·
un ardei roşu
·
o rădăcină de nap
·
3 linguri de ulei
·
jumătate de legătură de
tarhon în oţet
·
jumătate de legătură de
patrunjel
·
3 litri de supă de pui
sau apă
·
100 de grame de crutoane
de pâine
·
sare
·
piper.
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi
legumele. Se toacă morcovul, rădăcina de păstârnac, rădăcina de ţelină, rădăcina
de pătrunjel, ardeiul roşu, rădăcina de nap şi se pun la fiert în supa de pui
în care aţi adăugat sarea.
Între timp, spălaţi şi
tocaţi prazul, fideluţă.
Se pune într-o cratiţă
uleiul, să se încingă, se adaugă prazul tocat care se căleşte puţin, până se
înmoaie.
În supa în care fierb legumele,
se adaugă prazul călit. Fierbeţi ciorbiţa 15 minute, apoi adăugaţi tarhonul din
oţet, puteţi adăuga şi o lingură din acest oţet sau stoarceţi jumătate de
lămâie în ciorbiţă, pentru a o acri. Adăugaţi piperul, apoi opriţi focul.
Puneţi ciorbiţa în boluri, adăugaţi crutoanele şi pătrunjelul.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu