·
100 de grame de făină
·
2 ouă
·
50 de mililitri de lapte
·
100 ml apă minerală
·
3 linguri de miere
·
puţină sare
·
câteva linguri de ulei pentru prăjit
·
un borcan de dulceaţă de coacăze roşii
Preparare:
Spargeţi
ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi; adăugaţi mierea apoi
făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Adaugaţi câte puţin, în timp ce
amestecaţi, laptele şi apa minerală până obţineţi un aluat cremos, dar subţire.
Încingeţi
tigaia, puneţi o linguriţă de ulei în ea şi o daţi la foc mediu. Când uleiul,
care nu trebuie să băltească în tigaie ci doar să acopere într-un strat subţire
toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi în tigaie un polonic mic din
compoziţie şi vă asiguraţi că o distribuiţi pe toată suprafaţa acesteia. Lăsaţi
să se coacă aproximativ 2 minute, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a
clătitei iar, apoi, o întoarceţi cu o spatulă pe cealaltă parte, pentru a se
coace, timp de încă un minut. Luaţi clătita
de pe foc şi continuaţi cu următoarele până finalizaţi toată compoziţia.
Luaţi
câte o clătită, o întindeţi pe farfurie şi puneţi în ea o lingură de dulceaţă
de coacăze roşii, apoi, o rulaţi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu