Faceți căutări pe acest blog

04.11.2016

CLATITE CU DULCEATA DE COACAZE ROSII

Ingrediente necesare:
CLĂTITE CU DULCEAŢĂ  DE COACĂZE ROŞII
·         100 de grame de făină
·          2 ouă
·         50 de mililitri de lapte
·         100 ml apă minerală
·         3 linguri de miere
·         puţină sare
·         câteva linguri de ulei pentru prăjit
·         un borcan de dulceaţă de coacăze roşii
Preparare:
Spargeţi ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi; adăugaţi mierea apoi făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Adaugaţi câte puţin, în timp ce amestecaţi, laptele şi apa minerală până obţineţi un aluat cremos, dar subţire.
Încingeţi tigaia, puneţi o linguriţă de ulei în ea şi o daţi la foc mediu. Când uleiul, care nu trebuie să băltească în tigaie ci doar să acopere într-un strat subţire toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi în tigaie un polonic mic din compoziţie şi vă asiguraţi că o distribuiţi pe toată suprafaţa acesteia. Lăsaţi să se coacă aproximativ 2 minute, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a clătitei iar, apoi, o întoarceţi cu o spatulă pe cealaltă parte, pentru a se coace, timp de  încă un minut. Luaţi clătita de pe foc şi continuaţi cu următoarele până finalizaţi toată compoziţia.
Luaţi câte o clătită, o întindeţi pe farfurie şi puneţi în ea o lingură de dulceaţă de coacăze roşii, apoi, o rulaţi.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu