·
50 de frunze de salvie
·
două ouă
·
doi căţei de usturoi
·
100 ml de bere
·
100 de grame de făină
·
o jumătate de
linguriţă de turmeric
·
un vârf de cuţit de
piper
·
un vârf de cuţit de
sare
·
o cană de ulei
· o lingurită de Maggi, secretul gustului, legume
· o lingurită de Maggi, secretul gustului, legume
Preparare:
Spălaţi cu
grijă frunzele de salvie şi le aşezaţi pe un şerveţel pentru a se scurge apa de
pe ele, până preparaţi paneul.
Curăţaţi
usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi, într-un bol, ouăle cu sarea,
adăugaţi berea, făina, în ploaie, usturoiul, piperul şi turmericul, Maggi secretul gustului legume, amestecând
toate ingredientele.
Puneţi
uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este încins, adăugaţi, la rumenit, frunzuliţele
de salvie, după ce le-aţi tăvălit prin paneul anterior preparat. Frunzuliţele
nu necesită decât câteva zeci de secunde de rumeneală, pe fiecare parte, apoi, se
scot şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul de pe ele.
E un aperitiv
care se serveşte fierbinte dar poate fi şi o ronţăială la vizionarea unui film.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu