Faceți căutări pe acest blog

10.02.2017

TORT TIRAMISU

Tort tiramisu

Ingrediente necesare:           
·         460 grame de pişcoturi
·         250 grame de zahăr pudră
·         700 ml. de frişcă
·         1 kg de mascarpone
·         200 grame de ciocolată neagră Nestle Dessert Noir
·         150 de grame de ciocolată neagră cu mentă
·         550 ml. cafea îndulcită
·         2 linguri de pudră de roşcove sau cacao
·         un praf de sare
·         un mango sau orice alt fruct pentru decor

Preparare:
Se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi. Se freacă crema de mascarpone cu zahărul pudră şi praful de sare. Luaţi de pe foc ciocolata topită şi o lăsaţi la răcit. Se bate frişca.
Incorporaţi ciocolata în mascarpone, apoi adăugaţi cu mişcări lente frişca.
Luaţi o farfurie şi aşezaţi pe ea un cerculeţ de la tava de copt, cu un diametru de 28,8 cm. Scufundaţi piscoturile în cafea şi le aşezaţi, în picioare, pe marginea cercului. Tapaţi cu pişcoturi şi farfuria pentru a avea baza pentru cremă.
Impărţiţi crema în doua. Aşezaţi primul strat de cremă, apoi presăraţi o linguriţă de pudră de roşcove sau cacao, un alt strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi al doilea strat de cremă.
Deasupra presăraţi cealaltă lingură de pudră de roşcove sau cacao. Ornaţi cu cîteva felii de mango.
Lăsaţi tortul la rece cateva ore.
E un tort generos care vă ajunge pentru aproximativ 20 de porţii.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu