Tort tiramisu |
Ingrediente
necesare:
·
460 grame de pişcoturi
·
250 grame de zahăr pudră
·
700 ml. de frişcă
·
1 kg de mascarpone
·
200 grame de ciocolată
neagră Nestle Dessert Noir
·
150 de grame de
ciocolată neagră cu mentă
·
550 ml. cafea
îndulcită
·
2 linguri de pudră de
roşcove sau cacao
·
un praf de sare
·
un mango sau orice alt
fruct pentru decor
Preparare:
Se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi. Se freacă crema de mascarpone
cu zahărul pudră şi praful de sare. Luaţi de pe foc ciocolata topită şi o
lăsaţi la răcit. Se bate frişca.
Incorporaţi ciocolata în mascarpone, apoi adăugaţi cu mişcări lente
frişca.
Luaţi o
farfurie şi aşezaţi pe ea un cerculeţ de la tava de copt, cu un diametru de
28,8 cm. Scufundaţi piscoturile în cafea şi le aşezaţi, în picioare, pe
marginea cercului. Tapaţi cu pişcoturi şi farfuria pentru a avea baza pentru
cremă.
Impărţiţi crema
în doua. Aşezaţi primul strat de cremă, apoi presăraţi o linguriţă de pudră de
roşcove sau cacao, un alt strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi al doilea
strat de cremă.
Deasupra
presăraţi cealaltă lingură de pudră de roşcove sau cacao. Ornaţi cu cîteva
felii de mango.
Lăsaţi
tortul la rece cateva ore.
E un tort
generos care vă ajunge pentru aproximativ 20 de porţii.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu