Cartofi copti cu fenicul. |
Ingrediente necesare
pentru 2 porţii:
·
8 cartofi de mărime
medie
·
un ardei iute, mic
·
o radacină de fenicul
·
8 măsline negre
·
4 rămurele de mărar
·
2 rămurele de pătrunjel
·
o ceapă verde
·
6 boabe de piper roşu
·
o jumătate de linguriţă
de piper negru
·
o linguriţă de turmeric
·
3 linguri de ulei de
măsline
·
o linguriţă de sare
Preparare:
Spălaţi cartofii în
coajă, presăraţi sare peste ei şi îi puneţi la cuptor într-un vas de yena
acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Când sunt copţi, îi scoateţi, îi
lăsaţi să se răcească, apoi îi decojiţi şi tăiaţi în 2-4 bucăţi.
Spălaţi feniculul, ceapa, ardeiul, mărarul şi
pătrunjelul, le tocaţi şi le puneţi peste cartofi. Adăugaţi măslinele, piperul
negru măcinat, turmericul, piperul roşu, uleiul de măsline şi un praf de sare.
Amestecaţi toate ingredientele.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu