Ingrediente necesare
pentru două porţii:
·
o grămăjoară de măcriş
·
100 de grame de brânză feta
·
două ouă
·
zece frunze de leurdă
·
o jumătate de ardei roşu
·
două felii de lămâie
·
un sfert de linguriţă de sare
·
un sfert de linguriţă de piper roşu.
Preparare:
Spălaţi măcrişul,
leurda, ardeiul roşu şi lămâia. Tăiaţi felii jumătatea de ardei, apoi tocaţi
grosier leurda şi măcrişul. Tăiaţi două
felii de lămâie.
Spălaţi ouăle, puneţi
apă la fier şi în momentul în care începe să fiarbă adăugaţi ouăle şi le lăsaţi
să fiarbă pentru 5 minute; le scoateţi, le daţi prin jet de apă rece, apoi le
decojiţi şi le tăiaţi pe fiecare în câte 4-6 bucăţi.
Tăiaţi bucăţi – cubuleţe
brânza feta.
Aşezaţi în boluri măcrişul
şi leurda tocată, ardeiul feliat, ouăle şi brânza. Stoarceţi câte o feliuţă de
lămâie peste fiecare bol cu salată. Asezonaţi totul cu sare şi piper.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu