Ingrediente necesare: |
·
3 gulii mari şi crude
·
un morcov
·
o ceapă
·
300 de ml de smântână
·
câteva rămurele
de mărar proaspăt
·
3 linguri de ulei
·
o jumătate de linguriţă
de sare
·
un sfert de linguriţă de
piper alb.
·
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele
pe care le alegeţi cu grijă, să nu fie aţoase, lemnoase ci, cât mai crude.
Se toacă mărunt ceapa, apoi,
se taie morcovii în cubuleţe de câte un cm, iar, guliile le tăiaţi cubuleţe, un
pic mai mari, cu o latură de 1,5 cm.
Puneţi uleiul în
cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă.
Adăugaţi morcovii, mai amestecaţi legumele o jumătate de minut la foc mic şi
adăugaţi gulia. Căliţi legumele la foc mic, aproximativ un minut.
Adăugaţi trei litri de
apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă 25 de minute. Puneţi în oală smântâna şi apoi presăraţi
piperul alb, lăsînd ciorba să fiarbă încă 3 minute.
Spălaţi şi tocaţi mărarul
proaspăt pe care îl puneţi în oală. Opriţi focul apoi puneţi ciorba în farfurii
şi poftiţi de gustaţi o ciorbă care poate fi servită caldă sau o puteţi lăsa la
frigider şi o puteţi savura într-o zi toridă de vară.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu