·
1 kg de flori de soc
·
2 lămâi
·
1.5 kg de zahăr
·
900 ml de apă
Preparare:
Alegeţi petalele floricelelor de pe ramurelele de soc, apoi le spălaţi
în baie de apă, de două trei ori. Lucraţi cu grijă cu firavele şi înmiresmatele
floricele, pentru a nu le risipi.
Puneţi la foc mediu, apa cu zahărul,
amestecând continuu în cratiţă, până se topeşte zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama
de lămâie şi amestecaţi în compoziţie până se leagă ca şi un sirop.
Cînd este gata siropul, adăugaţi florile
de soc pe care le-aţi scurs de apă. Fierbeţi compoziţia aproximativ 30 de
minute.
Cînd
dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Dulceaţa de flori de soc, cu
parfumul ei inconfundabil, este perfectă pentru a asigura umplutura unei porţii
de clătite.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu