COTLET CU OS, PE PAT DE LEGUME |
Ingrediente necesare pentru două porţii:
·
400 de grame de cotlet de porc, cu os
·
o ceapă mare
·
patru roşii mari, coapte şi zemoase
·
un ardei capia
·
un ardei iute, mic
·
doi morcovi
·
o jumătate de legătură de mărar verde
·
o jumătate de linguriţă de piper roşu
·
un vârf de cuţit de turmeric
·
un vârf de cuţit de nucşoară
·
o linguriţă de sare
Preparare:
Tăiaţi carnea de porc în două bucăţi a câte 200 de grame fiecare.
Curăţati, spălaţi şi tocaţi grosier ceapa şi morcovii; spălaţi
ardeii, roşiile şi mărarul. Eliminaţi cotorul din ardei şi îi tăiaţi fidelută;
tocaţi roşiile pe care le decojiţi şi tăiaţi cubuleţe.
Puneţi toate legumele tocate (ceapa, ardeiul capia, ardeiul iute,
roşiile, morcovii) într-o cratiţă la foc mic, amestecaţi un minut până legumele
încep să lase zeamă, apoi adăugaţi carnea de porc şi sarea. Lăsaţi carnea să
fiarbă, la foc mic, acoperită cu un capac, în acest suc de legume, aproximativ
40 de minute, amestecând periodic.
După 40 de minute, adăugaţi piper, turmeric, nucşoară şi
amestecaţi toate ingredientele.
Lăsaţi compoziţia încă trei
minute să povestească cu condimentele şi apoi opriţi focul şi adăugaţi mărarul
tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu