Faceți căutări pe acest blog

12.09.2019

GĂLUŞTE (GOMBOŢI) CU PRUNE



Gomboti cu prune
Ingrediente necesare pentru o porţie:
·         600 de grame de cartofi
·         150 de grame de făină
·         două ouă
·         500 de grame de prune fără sâmburi
·         4 linguri de unt
·         3 linguri de griş
·         o lingură de apă
·         100 de grame de zahăr
·         o lingură de scorţişoară
Gomboti cu prune
·         un praf de sare

Preparare:
Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi îi puneţi la fiert într-o oală cu apă în care aţi adăugat sarea. Când sunt fierţi, scurgeţi apă de pe ei şi îi zdrobiţi, apoi îi lăsaţi să se răcească.
Spălaţi prunele şi le dezosaţi.
Adăugaţi făina şi ouăle în cartofii zdrobiţi, amestecaţi ingredientele până devin un aluat destul de moale şi începeţi să faceţi găluştele. Pentru fiecare găluşcă, luaţi aproximativ o lingură din amestecul de cartofi cu ouă şi făină, îl aşezaţi în palmă, îl întindeţi cu degetele şi aşezaţi în fiecare câte o prună sau o jumătate de prună, dacă sunt mari. Rotiţi biluţa în palmă ca şi pe chiftele, până ce amestecul a înglobat pruna.
Puneţi pe foc o oală cu apă, iar, când apa clocoteşte, puneţi în ea găluştele şi le lăsaţi să fiarbă până se ridică la suprafaţă.
Între timp, puneţi untul într-o tigaie, îl lăsaţi să se topească, apoi adăugaţi grişul pe care îl prăjiţi un pic iar, la final, adăugaţi o lingură de apă şi mai amestecaţi un minut.
Până aţi preparat grişul, găluştele au fiert, s-au ridicat la suprafaţă şi le scoateţi cu o lingură cu găurele, le tăvăliţi prin grişul prăjit şi adăugaţi zahărul şi scorţişoara.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu