PAINICI |
Ingrediente necesare
pentru 8 pâinici:
Pentru păinici:
- 650 g faină
- 400 ml lapte
- 40 g unt
- 20 g sare
- 25 g zahăr
- 65 g ulei
- 7 g drojdie uscată
Pentru
decor:
- o lingură de sare grunjoasă
- o lingură de mac
- o lingură de susan
- 1 galbenuş
Într-un
vas, puneţi drojdia şi o hidrataţi cu laptele călduţ. Amestecaţi bine laptele
cu drojdia cu mâna sau cu o spatulă, aproximativ 10 minute. Adăugaţi zahărul,
untul moale, uleiul, făina şi sarea. Frământăm aluatul 10 minute, apoi îl punem
la dospit, acoperit, într-un loc călduţ, pentru 40 de minute.
PAINICI |
După
40 de minute, îl rupem în 8 bucăţi şi le lăsăm 5 minute să respire.
Punem
o foaie de copt în tavă, luăm fiecare pâinică, îi dăm o formă ovală şi o aşezăm
în tavă să mai dospească 20 de minute. Acoperim pâinicile cu un prosop. Când
sunt gata dospite, le crestăm în două, trei locuri, le ungem cu gălbenuş de ou,
presăram sare grunjoasă, mac, susan sau ce ne place.
Le
punem la copt pentru 20 de minute, la o temperatură de 170 de grade Celsius, la
programul avand elementul încălzitor
superior, plus elementul încalzitor inferior şi ventilaţie.
PAINICI |
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu