Faceți căutări pe acest blog

17.07.2020

CIORBĂ DE PĂSTĂI DE MAZĂRE CU GĂLUȘTE

CIORBĂ DE PĂSTĂI DE MAZĂRE CU GĂLUȘTE

Ingrediente necesare pentru o porție:

·         250 de grame de păstăi de mazăre
·         un morcov
·         o ceapă mică
·         o lingură de ulei
·         40 de grame de făină
·         un ou
·         3 rămurele de mărar
·         Sare
·         Piper alb

Preparare:
Spălați și curățați legumele. Tocați ceapa, morcovul, mărarul. Puneți în cratiță o lingură de ulei, adăugați ceapa la călit când uleiul este încins, apoi morcovul pe care îl căliți puțin. Puneți păstăile de mazăre și acoperiți cu apă cât să acopere bine toate ingredientele. Puneți sare după gust.
Cât timp fierbe mazărea, pregătiți materialul pentru găluște. Într-un bol puneți oul, făina, un praf de sare și amestecați bine ingredientele. Le lăsați să stea câteva minute, apoi, când ciorba este aproape fiartă, tăiați cu o linguriță câte puțin, din aluatul de găluște. Puneți lingurița în ciorba fierbinte, apoi începeți să rupeți găluștele, punând lingurița în ciorba fierbinte după fiecare gălușcă. Lăsați să fiarbă 5-7 minute, scoateți o gălușcă să vedeți dacă este fiartă.
Când totul este gata, adăugați piperul alb și mărarul tocat.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu