CIORBĂ DE PĂSTĂI DE MAZĂRE CU GĂLUȘTE |
Ingrediente necesare
pentru o porție:
·
250 de grame de păstăi
de mazăre
·
un morcov
·
o ceapă mică
·
o lingură de ulei
·
40 de grame de făină
·
un ou
·
3 rămurele de mărar
·
Sare
·
Piper alb
Preparare:
Spălați și curățați legumele. Tocați ceapa, morcovul,
mărarul. Puneți în cratiță o lingură de ulei, adăugați ceapa la călit când
uleiul este încins, apoi morcovul pe care îl căliți puțin. Puneți păstăile de
mazăre și acoperiți cu apă cât să acopere bine toate ingredientele. Puneți sare
după gust.
Cât timp fierbe mazărea,
pregătiți materialul pentru găluște. Într-un bol puneți oul, făina, un praf de
sare și amestecați bine ingredientele. Le lăsați să stea câteva minute, apoi,
când ciorba este aproape fiartă, tăiați cu o linguriță câte puțin, din aluatul
de găluște. Puneți lingurița în ciorba fierbinte, apoi începeți să rupeți
găluștele, punând lingurița în ciorba fierbinte după fiecare gălușcă. Lăsați să
fiarbă 5-7 minute, scoateți o gălușcă să vedeți dacă este fiartă.
Când totul este gata,
adăugați piperul alb și mărarul tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu