Faceți căutări pe acest blog

24.07.2020

GEM DE CAISE


 
GEM DE CAISE
Ingrediente necesare pentru o porţie:
·                     3  kg de caise
·                     1 bucată lămâie
·                     2 kg de zahăr
Preparare:
Alegeţi caisele bine coapte, le spălaţi, le opăriți, le scoateți pielița, le scoateţi sâmburii și îî puneți într-un vas.
Puneţi zahărul peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit. 
Puneţi caisele în cratiţă cu fund dublu, la foc mediu, le fierbeţi 20 de minute, adăugaţi zeama de la lămâie şi le mai fierbeţi 20 minute. Le spumaţi dacă este cazul.
Cînd gemul este fiert şi borcanele sterilizate, îl aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu