CHIFTELUȚE DE DOVLECEL |
Ingrediente necesare pentru două porţii:
·
1 dovlecel
·
100 de grame de telemea de oaie
·
50 de grame de pesmet
·
1 ou
·
2 linguri de ulei de
măsline
·
1 cățel de usturoi
·
câteva frunze de mărar
·
o linguriţă de piper alb măcinat
·
sare.
Preparare:
Azi preparăm chifteluțe de dovlecel în
cuptor, nu în baie de ulei.
Spălați,
curățați și răzuiți dovlecelul. Îl puneți într-un bol și presărați sare peste
el.
Răzuiți
telemeaua, curățați și tocați usturoiul și mărarul.
În
tot acest timp, dovlecelul s-a înmuiat frumos, îl stoarceți de zeama lăsată și
îl amestecați cu telemeaua, oul, pesmetul, usturoiul și mărarul, piperul alb.
Când
sunt ingredientele amestecate, începeți să faceți biluțele pe care le așezați
într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
Stropiți
chifteluțele cu ulei de măsline și introduceți tava la cuptorul încins la 180
de grade Celsius, pentru 30 de minute.
Când
sunt coapte, le scoateți din cuptor, le așezați pe o farfurie și savurați!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu