Faceți căutări pe acest blog

09.07.2020

CHIFTELUȚE DE DOVLECEL

CHIFTELUȚE DE DOVLECEL

Ingrediente necesare pentru două porţii:

·         1 dovlecel
·         100 de grame de telemea de oaie
·         50 de grame de pesmet
·         1 ou
·         2 linguri de ulei de măsline
·         1 cățel de usturoi
·         câteva frunze de mărar
·         o linguriţă de piper alb măcinat
·         sare.
 Preparare:
 
CHIFTELUȚE DE DOVLECEL
Azi preparăm chifteluțe de dovlecel în cuptor, nu în baie de ulei.
Spălați, curățați și răzuiți dovlecelul. Îl puneți într-un bol și presărați sare peste el.
Răzuiți telemeaua, curățați și tocați usturoiul și mărarul.
În tot acest timp, dovlecelul s-a înmuiat frumos, îl stoarceți de zeama lăsată și îl amestecați cu telemeaua, oul, pesmetul, usturoiul și mărarul, piperul alb.
Când sunt ingredientele amestecate, începeți să faceți biluțele pe care le așezați într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
Stropiți chifteluțele cu ulei de măsline și introduceți tava la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute.
Când sunt coapte, le scoateți din cuptor, le așezați pe o farfurie și savurați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu