PULPĂ DE RAȚĂ CU LEGUME |
Ingrediente necesare pentru două porţii:
·
1 ceapă
·
4 căței de usturoi
·
4 morcovi
·
8 cartofi
·
1 portocală
·
3 crenguțe de rozmarin
·
80 de grame de zahăr
brun
·
o linguriţă de piper alb măcinat
·
sare.
Preparare:
Spălați
și curățați legumele, apoi le așezați într-un vas de yena, cu capac. Crestați
pulpele de rață și le așezați în vas, cu pielea în jos, peste legume: cartofi,
morcovi, ceapă, usturoi. Presărați sare și piper, adăugați rozmarinul și le
puneți la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius. După 40 de
minute, întoarceți pulpele cu pielea în sus și le mai lăsați 40 de minute la
cuptor, în vasul de yena, acoperit.
Acum
pulpele sunt bine făcute, luăm capacul jos și le mai lăsam 30 de minute pentru
a prinde crustă.
Între
timp, pregătim sosul de portocală. Punem zahărul în cratiță, îl lăsăm să se
topească, îl stingem cu zeama de la portocală.
Așezăm
pulpele de rață și legumele pe farfurii, adăugăm sosul de portocală și suntem
gata pentru a savura.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu