Faceți căutări pe acest blog

10.07.2020

PULPĂ DE RAȚĂ CU LEGUME

PULPĂ DE RAȚĂ CU LEGUME

Ingrediente necesare pentru două porţii:
      ·         2 pulpe de rață
·         1 ceapă
·         4 căței de usturoi
·         4 morcovi
·         8 cartofi
·         1 portocală
·         3 crenguțe de rozmarin
·         80 de grame de zahăr brun
·         o linguriţă de piper alb măcinat
·         sare.
 Preparare:

Spălați și curățați legumele, apoi le așezați într-un vas de yena, cu capac. Crestați pulpele de rață și le așezați în vas, cu pielea în jos, peste legume: cartofi, morcovi, ceapă, usturoi. Presărați sare și piper, adăugați rozmarinul și le puneți la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius. După 40 de minute, întoarceți pulpele cu pielea în sus și le mai lăsați 40 de minute la cuptor, în vasul de yena, acoperit.
Acum pulpele sunt bine făcute, luăm capacul jos și le mai lăsam 30 de minute pentru a prinde crustă.
Între timp, pregătim sosul de portocală. Punem zahărul în cratiță, îl lăsăm să se topească, îl stingem cu zeama de la portocală.
Așezăm pulpele de rață și legumele pe farfurii, adăugăm sosul de portocală și suntem gata pentru a savura.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu