·
1,5 kg de ardei iuţi
·
500 de grame de gogoşari
·
patru linguri de miere
·
1,5 kg de zahăr
·
un litru de oţet
Preparare:
Spălaţi
şi curăţaţi ardeii şi gogoşarii de cotoare, seminţe şi vinişoare. Cînd sunt
gata curăţaţi, îi tăiaţi fideluţă. Vă recomand să lucraţi cu mănuşi cu ei, la
propriu.
Puneţi la foc mediu, oţetul cu zahărul
şi mierea, amestecând continuu în oală, până se leagă ca şi un sirop.
Cînd este gata siropul adăugaţi ardeii
şi gogoşarii tăiaţ şi continuaţi prepararea lor termică 20-30 de minute sau
până se leagă ca un jeleu, toată compoziţia.
Cînd
dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu