·
800 de grame de ciuperci - gălbiori
·
2 căni de orez sălbatic
·
un pahar de vin alb demisec
·
o ceapă roşie, mare
·
6 căţei de usturoi
·
un ardei iute, mic
·
doi morcovi
·
o jumătate de ţelină
·
3 linguri de ulei de măsline
·
o rămurică de cimbru
·
o jumătate de legătură de pătrunjel
·
o jumătate de linguriţă de piper roşu
·
o jumătate de linguriţă de turmeric
·
un vârf de cuţit de cardamom
·
o linguriţă de sare
· O linguriţă de Maggi Secretul Gustului Legume.
Preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi gălbiorii. Alegeţi orezul, îl spălaţi şi îl puneţi într-un bol cu apă.
Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina. Spălaţi atât legumele
curăţate cât şi ardeiul iute, cimbrul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă ceapa, usturoiul, ardeiul iute, morcovii
şi ţelina. Tocaţi pătrunjelul şi cimbrul.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi ceapa şi
căliţi-o puţin. Adăugaţi usturoiul morcovii, ţelina, ardeiul iute şi le căliţi
un minut apoi adăugaţi orezul de pe care aţi scurs apa. Adăugaţi vinul, sarea şi
amestecaţi ingredientele. Când s-a evaporat vinul, puneţi gălbiorii şi mai
adăugaţi o cană mare de apă fierbinte şi lăsaţi să fiarbă toate ingredientele
la foc mic aproximativ 20 de minute, amestecând periodic. Dacă mai este cazul,
mai adăugaţi apă. Oricum, orezul sălbatic va rămâne puţin crocant.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piper, turmeric, cardamom, pătrunjel,
cimbru, Maggi Secretul Gustului Legume şi amestecaţi toate
ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta
din arome.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu