·
10
kg de roşii;
·
3
linguri de sare;
·
10
boabe de piper;
·
3
ardei iuţi.
Preparare:
Spălaţi
roşiile, le tăiaţi în jumătăţi şi le puneţi pe foc, să dea într-un clocot. Le
luaţi de pe foc şi le lăsaţi să se răcească puţin pentru a putea să lucraţi cu
ele. Nu le lăsaţi să se răcească de tot deoarece nu se mai desface bine pulpa
de coajă, apoi, le luaţi si le daţi prin maşina de pasat roşii.
Pasta
rezultată o puneţi la fiert, adăugaţi ardeii iuţi, sarea şi boabele de piper.
Fierbeţi
compoziţia până ajunge ca o smântână groasă. Scoateţi ardeii iuţi şi boabele de
piper din sucul de roşii şi îl aşezaţi în sticle. Puneţi capace peste sticle şi
le puneţi la dustulit 15 minute.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu