·
600 de grame de grâu
·
1,5 litri
de apă
·
200 de grame de zahăr
·
o jumătate de linguriţă de scorţişoară
·
un vârf de cuţit de sare
·
200 de grame de nucă
Preparare:
Alegeţi grâul şi îl măcinaţi grosier. Dacă nu aveţi posibilitatea
de a măcina grâul, îl puneţi întreg la fiert. Dacă aţi măcinat grâul, cerneţi
făina dintre boabele sparte de grâu şi o puneţi separat. Boabele măcinate de
grâu le daţi prin jet de apă, apoi le puneţi la fiert cu un litru şi jumătate
de apă şi un vârf de cuţit de sare.
Când grâul este fiert pe jumătate, adăugaţi făina
cernută iniţial, lăsaţi să mai fiarbă un pic, apoi puneţi şi zahărul în
compoziţie. Când este gata fiert, opriţi focul, lăsaţi grâul să se răcească si
adăugaţi nuca şi scorţişoara şi
amestecaţi bine compoziţia.
După preferinţe, puteţi adăuga rom sau orna cu
bomboane.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu