·
400 de grame de spanac
·
80 de ml de frişcă
pentru gătit
·
cinci frunze de leurdă
·
doi căţei de usturoi
·
două ouă
·
o lingură de ulei de
măsline pentru a prăji ouăle sau o lingură de oţet pentru a posa ouăle
·
sare
·
un sfert de linguriţă de
piper roşu.
Preparare:
Spălaţi spanacul şi
leurda, curăţaţi usturoiul şi îl spălaţi. Puneţi o cratiţă cu apă la fiert,
adăugaţi sare şi când clocoteşte adăugaţi spanacul pe care îl lăsaţi 3 minute să
fiarbă. Scoateţi şi scurgeţi de apă spanacul, apoi, după ce se răceşte, îl tocaţi.
Tocaţi mărunt leurda şi
usturoiul.
Puneţi la foc, într-o cratiţă,
frişca pentru gătit, adăugaţi leurda şi usturoiul, amestecaţi două minute apoi
adăugaţi spanacul tocat, piperul şi sare, dacă mai este nevoie. Amestecaţi
toate ingredientele încă un minut şi opriţi focul.
Aşezaţi mancarea de
spanac pe farfurii; prăjiţi într-o lingură de ulei de măsline sau poşaţi în apă
cu oţet şi sare două ochiuri de ou şi le puneţi lângă spanac.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu