ARDEI UMPLUŢI |
Ingrediente necesare pentru două porții:
- 4 ardei grași
- 250 grame carne de porc, tocată
- 50 grame de orez
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar
- 100 ml bulion
- 1 linguriță zahăr
- 200 ml smântână
- 2 roșii
- 20 ml ulei
- Sare
Preparare:
Spălăm ardeii, le scoatem cotoarele, îi scuturăm bine de semințe. Apoi curățăm, spălăm și tocăm ceapa.
Punem uleiul la încins, aruncăm în tigaie ceapa (mărunțită), sarea și carnea tocată. Le călim pe toate la foc mic. Adăugăm o roșie spălată și decojită, tăiată cubulețe, apoi orezul și lăsăm, totul, pe foc 5 minute. Spălăm, tocăm mărarul și îl adăugăm compoziției. Amestecăm bine pentru omogenizare.
Aranjăm ardeii într-o cratiță, cu gura în sus, pe un pat format din cealaltă roșie și îi umplem cu compoziția pregătită anterior. Adăugăm bulionul și, dacă vă place, o linguriță de zahăr, ca mai apoi să îi punem la foc timp de 40 de minute, sau chiar la cuptor, la 200 de grade.
Se servesc calzi, cu smântână și verdeață tocată! Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu