Faceți căutări pe acest blog

24.08.2017

SALATĂ DE CONOPIDĂ

SALATĂ DE CONOPIDĂ
Ingrediente necesare pentru patru porţii:
·         o conopidă de mărime medie
·         trei căţei de usturoi
·         două ouă
·         200 ml de ulei
·         un praf de sare
Preparare:
            Spălaţi conopida, desfaceţi inflorescenţele şi le puneţi la fiert în apă cu sare. Când este bine fiartă, o lăsaţi să se răcească într-o strecurătoare pentru a se scurge toată apa de pe ea.
            Spargeţi ouăle şi separaţi albuşul de galbenuş. Albuşul îl păstraţi pentru a prepara alte delicatese. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol şi adăugaţi, treptat, ulei peste el, puţin câte puţin, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe maioneza şi aţi terminat tot uleiul.
            Curăţaţi usturoiul, îl spălaţi şi îl daţi prin presa de usturoi.
Tocaţi mărunt sau puneţi în blender conopida pentru a obţine o pastă, adăugaţi usturoiul şi maioneza, sarea şi amestecaţi toate ingredientele. Când compoziţia e omogenă, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri.
SALATĂ DE CONOPIDĂ

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu