SALATĂ DE CONOPIDĂ |
Ingrediente
necesare pentru patru porţii:
·
o conopidă de mărime medie
·
trei căţei de usturoi
·
două ouă
·
200 ml de ulei
·
un praf de sare
Preparare:
Spălaţi conopida, desfaceţi
inflorescenţele şi le puneţi la fiert în apă cu sare. Când este bine fiartă, o
lăsaţi să se răcească într-o strecurătoare pentru a se scurge toată apa de pe
ea.
Spargeţi
ouăle şi separaţi albuşul de galbenuş. Albuşul îl păstraţi pentru a prepara
alte delicatese. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol şi adăugaţi, treptat, ulei
peste el, puţin câte puţin, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe
maioneza şi aţi terminat tot uleiul.
Curăţaţi
usturoiul, îl spălaţi şi îl daţi prin presa de usturoi.
Tocaţi mărunt sau puneţi în
blender conopida pentru a obţine o pastă, adăugaţi usturoiul şi maioneza, sarea şi amestecaţi toate ingredientele. Când compoziţia e
omogenă, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri.
SALATĂ DE CONOPIDĂ |
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu