RAŢĂ PE VARZĂ |
Ingrediente
necesare pentru 4 porţii:
·
o raţă de 1 kg şi jumătate
·
1 kg de varză acră
·
2 mere gutui
·
un ardei iute
·
3 rămurele de cimbru
·
10 boabe de coriandru
·
5 cuişoare măcinate
·
o linguriţă de chimen măcinat
·
4 foi de dafin
·
o jumătate de legătură de mărar
·
o jumătate de legătură de frunze de ţelină
·
sare
·
2 linguriţe de piper roşu şi negru
Preparare:
Spălaţi varza acră de
2-3 ori sau o ţineţi 30 de minute în apă rece, apoi spălaţi raţa şi o tăiaţi
bucăţi.
Spălaţi plantele
aromatice şi ardeiul, tocaţi mărarul, o rămurică de cimbru şi frunzele de
ţelină.
Luaţi o cratiţă mare din
lut, yena, pe care puteţi să o puneţi in cuptor. Puneţi în ea 2 rămurele de
cimbru, aşezaţi peste ele varza pe care o scoateţi şi o scurgeţi de apă,
apoi adăugaţi bucăţile de raţă. Carnea de raţă conţine grasime care
se va scurge peste vraza dornică de a fi preparată într-un astfel de
mediu.
Merele gutui le spălaţi,
le tăiaţi felii mai mari şi le aşezaţi peste raţă. Tocaţi ardeiul iute şi îl
puneţi peste celelalte ingredient.
Adăugaţi boabele de
coriandru, cuişoarele măcinate, chimenul măcinat, foile de dafin, sarea şi
piperul.
Acoperiţi şi puneţi
vasul la cuptor la 200 de grade timp de o oră şi jumătate. După
acest timp, scoateţi vasul din cuptor, amestecaţi ingredientele din el, mai
adăugaţi cimbrul mărunţit, foile de dafin, mărarul şi frunzele de telină tocată
şi-l puneţi pentru încă 30 de minute, fără capac, la 250 de grade pentru a se
rumeni bine.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu