Faceți căutări pe acest blog

24.08.2017

CLĂTITE CU DULCEAŢĂ DE MĂCEŞE

CLĂTITE CU DULCEAŢĂ  DE MĂCEŞE
Ingrediente necesare:
·         100 de grame de făină
·          2 ouă
·         50 de mililitri de lapte
·         100 ml apă minerală
·         3 linguri de miere
·         puţină sare
·         câteva linguri de ulei pentru prăjit
·         un borcan de dulceaţă de măceşe
Preparare:
Spargeţi ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi; adaugati mierea apoi făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Adaugaţi câte puţin, în timp ce amestecaţi, laptele şi apa mineral până obţineţi un aluat cremos, dar subţire.
Încingeţi tigaia, puneţi o linguriţă de ulei in ea şi o daţi la foc mediu. Când uleiul, care nu trebuie să băltească in tigaie ci doar să acopere intr-un strat subţire toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi un polonic mic din compoziţie şi vă asiguraţi să o distribuiţi pe toată suprafaţa tigăii. Lăsaţi să se coacă aproximativ 2 minute, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a clătitei şi o întoarceţi cu o spatulă pe cealaltă parte, pentru a se coace, pentru încă un minut, apoi o luaţi de pe foc şi continuaţi cu următoarele clătite până finalizaţi toată compoziţia.
Luaţi câte o clătită, o întindeţi pe farfurie şi puneţi două linguri de dulceaţă de măceşe sau orice altă dulceaţă vă place, apoi, o rulaţi.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu