CLĂTITE CU DULCEAŢĂ DE MĂCEŞE |
Ingrediente
necesare:
·
100 de grame de făină
·
2 ouă
·
50 de mililitri de lapte
·
100 ml apă minerală
·
3 linguri de miere
·
puţină sare
·
câteva linguri de ulei
pentru prăjit
·
un borcan de dulceaţă
de măceşe
Preparare:
Spargeţi
ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi; adaugati mierea apoi
făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Adaugaţi câte puţin, în timp ce
amestecaţi, laptele şi apa mineral până obţineţi un aluat cremos, dar subţire.
Încingeţi
tigaia, puneţi o linguriţă de ulei in ea şi o daţi la foc mediu. Când uleiul,
care nu trebuie să băltească in tigaie ci doar să acopere intr-un strat subţire
toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi un polonic mic din compoziţie şi
vă asiguraţi să o distribuiţi pe toată suprafaţa tigăii. Lăsaţi să se coacă
aproximativ 2 minute, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a clătitei şi o
întoarceţi cu o spatulă pe cealaltă parte, pentru a se coace, pentru încă un
minut, apoi o luaţi de pe foc şi continuaţi cu următoarele clătite până
finalizaţi toată compoziţia.
Luaţi
câte o clătită, o întindeţi pe farfurie şi puneţi două linguri de dulceaţă de
măceşe sau orice altă dulceaţă vă place, apoi, o rulaţi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu