CIORBĂ DE MAZĂRE CU GĂLUŞTE |
Ingrediente necesare:
- Un bol de mazăre păstăi
- Un morcov
- Un pătrunjel sau o felie de țelină
- O jumătate de legătură de mărar și o jumătate de legătură de pătrunjel
- O ceapă mică
- 1 lingură de ulei – opțional
- Făină – cât cuprinde
- Un ou
- Sare
- Piper
Preparare:
Spălați și curățați legumele. Se toacă ceapă, morcovul, pătrunjelul, mărarul. Se pune în cratiță o lingură de ulei în care se adaugă ceapa, care se călește puțin. Ulterior, punem morcovul și pătrunjelul tocat, mazărea păstăi și se adaugă apă, cât să le acopere. Răsfățăm legumele cu un praf de sare.
Spălați și curățați legumele. Se toacă ceapă, morcovul, pătrunjelul, mărarul. Se pune în cratiță o lingură de ulei în care se adaugă ceapa, care se călește puțin. Ulterior, punem morcovul și pătrunjelul tocat, mazărea păstăi și se adaugă apă, cât să le acopere. Răsfățăm legumele cu un praf de sare.
Se prepară găluștele din făină: un ou, o linguriță de apă, sare, și făină cât cuprinde.
Când ciorbița fierbe, adăugați găluștele rupându-le cu lingura – lingură care se pune, în prealabil, în ciorbița fierbinte, pentru a nu se lipi de ea aluatul. Se adaugă piper, iar când găluștele sunt fierte, adăugați mărarul și pătrunjelul tocat. Dacă nu doriți să adăugați ulei în ciorbiță, puneți toate legumele să fiarbă împreună iar, apoi, aruncați peste ele găluștele și condimentele.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu