Faceți căutări pe acest blog

03.05.2019

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNE


DULCEATA DE CAPSUNE
Ingrediente necesare pentru o porţie:
·                     2 kg de căpşuni
·                     2 lămâi mici
·                     1.5 kg de zahăr
·                     500 ml de apă
Preparare:
Alegeţi căpşunile, le daţi jos codiţele verzi, apoi le spălaţi cu grijă în apă rece, de două - trei ori. Când sunt bine spălate, le puneţi într-o sită să se scurgă apa de pe ele.
DULCEATA DE CAPSUNE
Puneţi, la foc mediu, apa cu zahărul, amestecând continuu în cratiţă, până se topeşte zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi în compoziţie până se leagă ca şi un sirop.
Cînd este gata siropul, adăugaţi căpşunile si fierbeţi compoziţia 15 minute.
Cînd dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
DULCEATA DE CAPSUNE
Dulceaţa de căpşuni, cu aroma şi culoarea ei caldă, vă va îmbia din cămară în zilele reci de iarnă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu