DULCEATA DE CAPSUNE |
Ingrediente necesare
pentru o porţie:
·
2 kg de căpşuni
·
2 lămâi mici
·
1.5 kg de zahăr
·
500 ml de apă
Preparare:
Alegeţi căpşunile, le daţi jos codiţele verzi, apoi
le spălaţi cu grijă în apă rece, de două - trei ori. Când
sunt bine spălate, le puneţi într-o sită să se scurgă apa de pe ele.
DULCEATA DE CAPSUNE |
Puneţi, la foc mediu, apa cu zahărul,
amestecând continuu în cratiţă, până se topeşte zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama
de lămâie şi amestecaţi în compoziţie până se leagă ca şi un sirop.
Cînd este gata siropul, adăugaţi căpşunile
si fierbeţi compoziţia 15 minute.
Cînd
dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
DULCEATA DE CAPSUNE |
Dulceaţa de căpşuni, cu aroma şi
culoarea ei caldă, vă va îmbia din cămară în zilele reci de iarnă.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu