LAPTE DE PASĂRE |
Ingrediente
necesare pentru o porţie:
·
1 litru de lapte
·
4 ouă
·
5 linguri de zahăr
·
3 linguri de făină
·
1 baton de vanilie
· 2 linguriţe de pudră de
roşcove sau o linguriţă de cacao
Preparare:
Fierbeţi
laptele, adăugaţi miezul de la păstaia de vanilie şi îl lăsaţi să se infuzeze
până pregătiţi compoziţia.
LAPTE DE PASĂRE |
Spargeţi
ouăle, separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile, puneţi laptele pe
foc şi cu o lingură luaţi bulgăraşii de albuş şi îi fierbeţi în lapte; îi
întoarceţi pe ambele părţi. Îi scoateţi din lapte cu o lingură cu găuri şi îi
aşezaţi pe o farfurie.
Acum
facem sosul din gălbenuşurile frecate cu zahăr, adăugăm făina şi treptat
laptele în care a fiert albuşul. Compoziţia se pune la fiert, la foc mic, şi se
amestecă în ea până se îngroaşă. Opriţi 3 linguri din sos şi îl amestecaţi cu
pudra de roşcove sau cacao.
LAPTE DE PASĂRE |
Suntem
gata; aşezăm în boluri sosul, punem norişorii de albuş şi decorăm cu sosul
amestecat cu cacao.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu