TORT TIRAMISU |
Ingrediente necesare:
·
380 grame de pişcoturi
·
150 grame de de zahăr pudră
·
500 ml frişcă
·
500 grame de mascarpone
·
200 grame de ciocolată
Nestle Dessert Noir
·
300 ml cafea îndulcită
·
2 linguri de pudră de
roşcove
Preparare:
Preparaţi
cafeaua, o îndulciţi, după gust şi o lăsaţi să se răcească. Scoateţi crema de
mascarpone din frigider şi o lăsaţi să stea la temperatura camerei. Topiţi
ciocolata pe baie de aburi şi o lăsaţi apoi la răcit.
Luaţi
farfuria pe care urmează sa montaţi tortul, puneţi cerculeţul de 26 mm pe ea.
Înmuiaţi fiecare pişcot în cafea şi îl puneţi, pe vertical, în interiorul
cerculeţului de tort, pe margini, apoi faceţi acelaşi lucru acoperind baza
tortului, farfuria. Aveţi forma de tort, acum facem crema.
Într-un
bol, amestecaţi zahărul cu mascarpone, apoi ciocolata topită şi răcită şi, la
sfârşit, încorporaţi uşor, cu o spatulă, frişca bătută. La această operaţiune, în niciun caz, nu
folosiţi mixerul, deoarece vă va tăia crema. Împărţiţi compoziţia în două părţi
egale.
Aşezaţi un
strat de cremă peste pişcoturile de la bază. Luaţi câte o bucată de pişcot, o
scufundaţi câteva secunde în cafea şi o aşezaţi peste primul rând de cremă.
Acum, din crema rămasă opriţi 3 linguri, restul o aşezaţi peste blatul din
pişcoturi.
Crema
rămasă o amestecaţi cu două linguri de pudră de roşcove şi, cu un poş, ornaţi
partea de sus a tortului. În mijloc, adăugaţi căpşunile.
Lăsaţi tortul
tiramisu la rece, cateva ore, apoi savuraţi-l alături de cei dragi. E o delicatesă
rapid de preparat, iar ciocolata Nestle Dessert Noir îl face
special.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu