·
4 andive
·
o conservă de ton de 300
de grame
·
o ceapă roşie
·
2 felii de sfeclă
roşie
·
o căpăţână de salată
verde
·
8 roşii mici
·
2 lămâi
·
o linguriţă de sare
·
o linguriţă de piper
Preparare:
Curăţaţi
şi spălaţi ceapa, andivele, sfecla roşie, salata verde, roşiile, lămâile.
Desfaceţi
foile din două andive şi le aşezaţi într-un vas; puneţi sucul de la o lămâie
peste ele şi le lăsaţi aşa timp de 30-40 de minute, pentru a scoate din ele
gustul amărui. Puteţi face acest lucru şi ţinând andivele în oţet.
Tăiaţi
fideluţă ceapa şi sfecla roşie. Tăiaţi grosier salata verde, roşiile şi
celelalte două andive rămase.
Amestecaţi
într-un bol ceapa, sfecla roşie, salata verde, andivele, roşiile, adăugaţi
tonul, sarea, piperul şi sucul de la cealaltă lămâie.
Luaţi
foile de andive păstrate în sucul de lămâie şi le umpleţi cu amestecul
realizat. Aşezaţi andivele umplute pe un
platou.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu