·
un kilogram de bureţi de
prun
·
o ceapă verde
·
un usturoi verde
·
trei rămurele de
pătrunjel verde
·
o rămurică de leuştean
·
trei linguri de ulei
·
un sfert de linguriţă de
sare
·
un sfert de linguriţă de
piper roşu
·
un sfert de linguriţă de
piper negru.
Preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi
tăiaţi grosier bureţii de prun. Spălaţi şi tocaţi ceapa verde, usturoiul,
pătrunjelul şi leuşteanul.
Puneţi uleiul într-o
cratiţă, iar, când este încins, adăugaţi ceapa şi usturoiul verde tocat. Lăsaţi
ceapa şi usturoiul la călit până devin translucide, apoi adăugaţi bureţii de
prun şi îi căliţi două minute. Adăugaţi sarea, piperul negru şi o cană de apă
peste ingredientele din cratiţă şi le lăsaţi să fiarbă acoperite timp de
douăzeci de minute.
Când sunt gata fierţi
bureţii şi apa s-a evaporat, adăugaţi piperul roşu, pătrunjelul şi leuşteanul
tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu