Faceți căutări pe acest blog

10.08.2016

TOCANA DIN BURETI DE PRUN

Ingrediente necesare pentru două porţii:
BURETI DE PRUN
·                un kilogram de bureţi de prun
·                o ceapă verde
·                un usturoi verde
·                trei rămurele de pătrunjel verde
·                o rămurică de leuştean
·                trei linguri de ulei
·                un sfert de linguriţă de sare
·                un sfert de linguriţă de piper roşu
·                un sfert de linguriţă de piper negru.
Preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi grosier bureţii de prun. Spălaţi şi tocaţi ceapa verde, usturoiul, pătrunjelul şi leuşteanul.
Puneţi uleiul într-o cratiţă, iar, când este încins, adăugaţi ceapa şi usturoiul verde tocat. Lăsaţi ceapa şi usturoiul la călit până devin translucide, apoi adăugaţi bureţii de prun şi îi căliţi două minute. Adăugaţi sarea, piperul negru şi o cană de apă peste ingredientele din cratiţă şi le lăsaţi să fiarbă acoperite timp de douăzeci de minute.
Când sunt gata fierţi bureţii şi apa s-a evaporat, adăugaţi piperul roşu, pătrunjelul şi leuşteanul tocat.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu