·
400
grame de făină;
·
200
grame de unt;
·
300
grame de zahăr pudră;
·
2
ouă;
·
o
lămâie;
·
un
praf de sare;
·
50
de grame de smântână;
·
1,5
kilograme de brânză dulce, de vacă.
Preparare:
Spargeţi
ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri puneti un praf
de sare, adaugati 100 de grame de zahăr pudră şi le amestecaţi cu mixerul până
devin spumoase. Adăugaţi untul, zeama de la lămâie şi le încorporaţi în
compoziţie. Puneţi, în ploaie, făina şi frământaţi bine aluatul.
Pentru
umplutură daţi prin răzătoare coaja de la lămâie. Puneţi într-un castron brânza
de vacă, adaugati 100 de grame de zahăr pudră, coaja de la lămâie şi smântâna. Amestecaţi
compoziţia.
Aşezaţi
o foaie de copt în tavă, întindeţi peste ea o treime din aluatul pregătit,
adăugaţi umplutura din brânză.
Bateţi
cele două albuşuri rămase cu 100 de grame de zahăr pudră, până capătă
consistenţă şi le întindeţi peste umplutură.
Din
aluatul rămas faceţi baghete cu o lăţime de un centimetru şi de lungimea tăvii,
baghete pe care le puneţi peste spuma de ou, ca un grilaj.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade
şi coaceţi tarta pentru 35-45 de minute.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu