Ingrediente
necesare pentru două porţii:
SALATA DE VINETE |
·
două
vinete mari
·
o ceapă roşie, mică
·
un ou
·
150 ml de ulei
·
un praf de sare
Preparare:
Spălaţi vinetele, le ştergeţi de
apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându‑le de pe o parte pe alta până
când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi‑le de coajă şi lăsaţi-le la
scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.
Spargeţi
oul şi separaţi albuşul de galbenuş. Albuşul îl păstraţi pentru a prepara alte
delicatese. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol şi adăugaţi, treptat, ulei peste
el, puţin câte puţin, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe maioneza
şi aţi terminat tot uleiul.
Curăţaţi
ceapa, o spălaţi şi o răzuiţi mărunt.
Tocaţi vinetele, adăugaţi ceapa şi
maioneza, sarea şi amestecaţi toate
ingredientele. Când compoziţia e omogenizată, scoateţi salata şi o aşezaţi în
boluri.
Dacă
vă place, puteţi adăuga zeama de la un sfert de lămâie, eu prefer gustul
dulceag al salatei de vinete.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu