Faceți căutări pe acest blog

09.08.2016

SALATA DE ARDEI COPTI

Ingrediente necesare pentru  3 porţii:
SALATA DE ARDEI COPTI

·         6 ardei graşi
·         2 linguri de oţet balsamic
·         2 căţei de usturoi
·         3 rămurele de pătrunjel
·         un praf de sare
Preparare:
            Spălaţi ardeii, ii puneţi la copt pe gratar, plită, în cuptor; alegeţi dumneavoastră variant care vă place mai mult. Îi coaceţi pe toate părţile până se coace/desprinde pieliţa de pe ei.
Îi luaţi jos şi îi acoperiţi cu un vas sau folie; puteţi adăuga sare peste ei pentru a se desface mai uşor coaja. Când s-au răcit îi curaţaţi de coajă/pieliţă; păstraţi într-un bol zeama care se scurge din ei.
            Luaţi cei doi căţei de usturoi pe care îi curăţaţi, spălaţi şi daţi prin presă; spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.
            În bolul în care aţi păstrat zeama pe care au lăsat-o ardeii copţi preparaţi un dressing pentru ardei din acea zeamă la care adăugaţi 2 linguri de oţet balsamic, usturoiul şi pătrunjelul tocat şi un praf de sare, mai ales dacă nu aţi folosit sare pentru a-i decoji. Dacă vă place, puteţi adăuga o linguriţă de zahăr şi una de ulei.
            Aşezaţi ardeii in bolul pentru salată şi adăugaţi dressingul.
Poftă bună!
SALATA DE ARDEI COPTI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu