·
6 ardei graşi
·
2 linguri de oţet
balsamic
·
2 căţei de usturoi
·
3 rămurele de pătrunjel
·
un praf de sare
Preparare:
Spălaţi ardeii, ii puneţi la copt
pe gratar, plită, în cuptor; alegeţi dumneavoastră variant care vă place mai
mult. Îi coaceţi pe toate părţile până se coace/desprinde pieliţa de pe ei.
Îi luaţi jos şi îi acoperiţi cu un
vas sau folie; puteţi adăuga sare peste ei pentru a se desface mai uşor coaja. Când
s-au răcit îi curaţaţi de coajă/pieliţă; păstraţi într-un bol zeama care se
scurge din ei.
Luaţi
cei doi căţei de usturoi pe care îi curăţaţi, spălaţi şi daţi prin presă;
spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.
În
bolul în care aţi păstrat zeama pe care au lăsat-o ardeii copţi preparaţi
un dressing pentru ardei din acea zeamă la care adăugaţi 2 linguri de oţet
balsamic, usturoiul şi pătrunjelul tocat şi un praf de sare, mai ales dacă nu
aţi folosit sare pentru a-i decoji. Dacă vă place, puteţi adăuga o linguriţă de
zahăr şi una de ulei.
Aşezaţi
ardeii in bolul pentru salată şi adăugaţi dressingul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu