·
6 bucaţi de anghinare
·
500 de grame de
broccoli
·
4 tije de la un apio
·
200 de grame de orez
·
un ardei capia
·
o jumătate de praz
·
6 căţei de usturoi
·
o lămâie
·
o linguriţă de cimbru
·
o jumătate de
linguriţă de turmeric
·
2 frunze de pătrunjel
·
o lingură de ulei de
măsline
·
o linguriţă de sare
·
o linguriţă de piper
roşu
Preparare:
Curăţaţi
şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul.
Anghinarea
o curăţaţi de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până
ajungeţi la cele care sunt moi şi cărnoase. De la aceste frunze tăiaţi
vârfurile care sunt tari, lăsaţi doar partea cărnoasă a frunzelor de anghinare.
Scobiţi cu o linguriţă şi puful din interiorul acesteia. Vă asiguraţi că aţi
curaţat toată partea tare şi lemnoasă a acesteia şi o puneţi în apă rece cu o
jumătate de lămâie.
Tăiaţi
apio, usturoiul şi prazul rondele subţiri. Puneţi în cratiţă uleiul de măsline
şi cand este încins adăugaţi usturoiul, prazul şi apio feliat. Le lăsaţi să se
rumenească puţin, amestecînd periodic în cratiţă. Spălaţi şi adăugaţi în
cratiţă orezul şi două căni de apă şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute, apoi
adăugaţi sarea şi anghinarea la fiert. Lăsaţi compoziţia să fiarbă 15 minute,
apoi adăugaţi broccoli spălat şi desfăcut în bucheţele şi îl lăsaţi să fiarbă 5
minute. Adăugaţi ardeiul, cimbrul, turmericul şi coaja rasă de la jumătatea de
lămâie rămasă şi omogenizaţi compoziţia. Opriţi focul, adăugaţi piperul roşu şi
pătrunjelul. Sunteţi gata!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu