Ingrediente
necesare:
TORT CU MERE
·
4 mere
·
12 linguri de zahăr
·
8 linguri de făină
·
4 ouă
·
4 linguri de apă minerală
·
o tabletă de 200 de
grame de ciocolată neagră Nestle Dessert Noir
·
3 boabe de piper roşu
·
10 merişoare
·
o jumătate de linguriţă de praf de copt
·
o linguriţă de scorţişoară
·
un praf de sare
Preparare:
Aşezaţi pe foc cratiţa în care
urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în ea şi începeţi să
caramelizaţi zahărul. Când este gata caramelul îl întindeţi uniform pe pereţii
cratiţei.
Spălaţi şi curăţaţi merele, le
tăiaţi în jumătăţi, le scoateţi cotorul şi le aşezaţi în cratiţa cu caramel, cu
scobitura în sus.
Setaţi cuptorul la 175 de grade
Celsius, puneţi cratiţa cu merele în cuptor pentru ca merele să se înmoaie şi
începeţi să preparaţi blatul.
Separaţi albuşul de gălbenuş.
Bateţi gălbenuşul, în care aţi pus un praf de sare, cu 4 linguri de zahăr, până
devine o spumă, apoi adăugaţi praful de copt, apa şi făina şi amestecaţi toate
ingredientele. Separat, bateţi albuşurile cu 4 linguri de zahăr până devin o
spumă consistentă. Încorporaţi cu grijă albuşurile bătute în compoziţia cu
galbenuşuri.
Scoateţi cratiţa cu merele din
cuptor, puneţi merişoarele în scobitura din mere, presăraţi scorţişoara şi
adăugaţi compoziţia anterior preparată. Puneţi cratiţa la cuptor 30 de minute,
la cele 175 de grade Celsius anterior setate.
Cînd timpul de coacere a ajuns la
limita celor 30 de minute, încercaţi cu o scobitoare blatul pentru a verifica
dacă este copt. Dacă este gata, îl lăsaţi să se răcească puţin, încercaţi să
desprindeţi cu un cuţit blatul de
marginile cratiţei, apoi luaţi o farfurie pe care o aşezaţi cu faţa pe cratiţă
şi răsturnaţi tortul pe farfurie. Acesta se va desprinde uşor, cu tot cu
caramel cu condiţia să nu se fi răcit de tot cratiţa.
Puneţi o oală cu apă pe foc, iar,
când apa clocoteşte, aşezaţi un vas în care puneţi la topit ciocolata. Când
ciocolata este topită, adăugaţi piperul măcinat. Puneţi ciocolata peste tort şi
o întindeţi uniform cu o spatulă. Dacă doriţi ca ciocolată să aibă o
consistenţă mai tare, adăugaţi în ciocolata pusă la topit 50 de grame de unt.
TORT CU MERE |
TORT CU MERE |
TORT CU MERE |
Este o prajitura simpla si foarte buna ,eu nu pun ciocolata ci un strat de frisca si ii spun tort de mere .
RăspundețiȘtergereDa, e foarte usor de facut. Mama mea o facea cu frisca, cand eram copil. E foarte buna.
Ștergere